середу, 2 серпня 2017 р.

Фольклорна подорож «Світ прекрасного та цікавого»

     Зацікавити дитину книжкою, привчити до усвідомленого читання, дати їй для розуму і серця своєрідний ключик розуміння, естетичного відчуття образного слова, а через нього й усвідомлення важливих, світоглядних, морально-етичних, національних цінностей, навчити думати – це робота бібліотеки.
     В рамках акції «Літні читання» діти в черговий раз зібралися на рандеву біля бібліотеки. Працівники бібліотеки провели фольклорну подорож з дітьми.
     Століттями люди передавали їх одне одному усно – із вуст у вуста, із покоління в покоління. Твори усної народної творчості нерозривно пов‘язані з життям, думками та прагненнями народу.Українські народні казки – популярний жанр. Назва «казка» походить від слова «казати». У народних казках із покоління в покоління передається все те, чим жили наші предки, мрії народу, його сподівання на краще життя. У казках також знайшли відображення важливі історичні події. Казки мають повчальний характер і в них завжди є певна мораль.
Такі заняття сприяють інтелектуальному вихованню, розвивають кмітливість, пізнавальну активність, пам‘ять, увагу.
     Атмосфера радості, насолоди від творчості не залишала учасників фольклорної подорожі.
     Поза увагою не залишився і дорослий читач. На галявині був організований книжковий бібліопікнік, де користувачі могли почитати книги та переглянути газети і журнали. Також продовжує набирати обертів розпочатий минулого року Буккросинг. Присутні з задоволенням ділились власними книгами та обирали інші книги до смаку.
  

Немає коментарів:

Дописати коментар