четвер, 24 серпня 2017 р.

Моя Україна - єдина і вільна

      Україна ─ рідний край! Край близький і дорогий кожному, хто хоч раз побачив безмежні поля і дрімучі ліси, вдихнув чистого п'янкого повітря на квітучих лугах, почув сюрчання коника в лагідному надвечір'ї...
     Щасливі ми, що народилися і живемо на такій чудовій мальовничій землі. Тут жили наші предки, живуть наші батьки, тут корінь українського народу, що сягає сивої давнини. Тому ми завжди повинні пам'ятати, звідки ми родом, де наше коріння, знати історію свого народу, його мову, звичаї, традиції та обряди.
     Два дні поспіль ми святкуємо великі державні свята: День Державного прапора та День Незалежності України. Наша бібліотека не залишилася осторонь, а разом з церквою організували свято «Моя Україна – єдина і вільна».
     В церкві Архистратига Михаїла отець Роман відправив службу, де наголосив, що день Незалежності – це свято, яке в історію України вписав кожен із нас своєю боротьбою, чесною працею чи тихою молитвою. Це є вираженням історичного прагнення нашого народу до свободи, умовою втілення його бажання бути справжніми господарями на власній землі!
     Ведучі Роман Мельник та Діана Урбанович ознайомили присутніх з історією становлення української символіки та Державного Прапора, сторінками історії та визначними подіями Незалежності України.
      До слова запросили Василя Грицяка, голову сільської ради який наголосив, що загальнолюдські цінності завжди об’єднували сім’ї, і нації, і держави. Сьогодні ніщо не може зупинити відродження національного духу, всім нам треба плекати у серці любов до села чи міста, де живемо, до рідних своїх, до духовної і культурної спадщини нашої Батьківщини. І буде вона велика, а з нею великими будуть і бібліотеки!
     Учасники свята : Віктор Торб’як, Андрій Маслій, Соломія Бойко, Тетяна Бойко, Віктор Федюк, Марійка Мороз, Настя Литвинишин, Володимир Мельник та Андрій Гавкалюк читали свої есе, поезію про Україну. Музичним дарунком від Христини Хабайлюк прозвучала пісня "Господи помилуй нас" та Ірини Номировської - "Нехай квітує Україна" , а церковний хор виконав пісню «Боже, вислухай благання». Всі присутні разом заспівали Гімн України і хвилиною мовчання вшанували Героїв, які загинули за Україну, а Отець Роман подякував всім учасникам свята та присутнім.
     У бібліотеці влаштована книжкова виставка-інсталяція "Люби Вкраїну ту, що нині є..." та виставка вишиванок, де відвідувачі будуть мати можливість ознайомитись з нею.
 





Немає коментарів:

Дописати коментар