четвер, 10 серпня 2017 р.

Нові послуги в бібліотеці

          Бібліотеки на селі є майже єдиним доступним культурним закладом для місцевої громади, яка виконує не тільки дозвіллєву, просвітницьку, інформаційну функції. Сьогодні бібліотека пропонує та надає набагато більше послуг ніж просто збереження та видача документів, зокрема консультування з соціально-правових питань, виявлення та розвиток дитячих талантів, соціолізація дітей, навчання комп‘ютерної грамотності, організація майстер-класів… А ще,це центр соціальних та довідкових послуг для всіх верств населення різних вікових категорій.
            Так, в Гаврилівській бібліотеці-філії відбулася зустріч з Іриною Гринишин – фахівцем І-ої категорії Надвірнянського районного центру зайнятості. Ірина  Михайлівна ознайомила присутніх з основними правилами реєстрації в центрі зайнятості, озвучила перелік документів, які потрібні для цього.
            Зустріч відбувалася в активній дискусійній формі, присутні задавали найрізноманітніші питання, що їх хвилювали, та найбільше було запитань щодо вільних вакансій на даний час, особливо для людей передпенсійного віку, за якими статтями має бути звільнений працівник, щоб стати на облік в центр зайнятості, які терміни перебування?
            Марія Мельник, завідуюча бібліотекою розказала про нові послуги, які тепер будуть надаватися  в бібліотеці.  Завдяки співпраці з центром зайнятості подаватиметься  інформація про навчання, який здійснює центр та умови стажування зареєстрованого безробітного,  безпосередньо на робочому місці.
            Ірина Михайлівна зауважила, що після такого стажування роботодавець  має всі законні підстави працевлаштувати  на роботу таку людину.
        Працівники бібліотеки та присутні подякували Ірині Михайлівні за таку важливу та необхідну інформацію та пригостили холодним домашнім квасом. 

Немає коментарів:

Дописати коментар