пʼятницю, 22 жовтня 2021 р.

«Протидія торгівлі людьми –злочин проти людства»

     18 жовтня – Європейський день протидії торгівлі людьми. Цей день започаткований 2007 року Європарламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності та протидії торгівлі людьми. Україна є однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі.
    Щороку по всьому світі мільйони людей, які шукають кращої долі, потрапляють у трудове рабство. Пам’ятайте, що стати жертвою торгівлі людьми може кожен, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації! Торгівля людьми може відбуватись як всередині країни так і поза її межами, а вербувальниками найчастіше виступають люди, яким довіряють.
   До Європейського дня протидії торгівлі людьми в приміщенні Гаврилівської центральної бібліотеки проведена зустріч з Людмилою Туєшин, заступником начальника відділу Надвірнянського бюро правової допомоги, на якій обговорювалися актуальні проблеми щодо запобігання та протидії торгівлі людьми, підвищення рівня обізнаності щодо сучасних форм проявів експлуатації людини та їх попередження. Більш детально зупинилася п. Людмила на формах торгівлі людьми, а це – трудова експлуатація, сексуальна експлуатація, торгівля органами, втягнення у злочинну діяльність, примусове жебрацтво, залучення в боргову кабалу, усиновлення чи удочеріння в комерційних цілях, використання у збройних конфліктах та десять
фактів, які обов’язково треба знати кожному.
     Під час дискусії Людмила Василівна ознайомила присутніх як захистити себе від «попадання в рабство» та як не стати «живим товаром», навела багато живих прикладів, життєвих ситуацій. Додатком до цікавої бесіди були інформаційні матеріали та буклети, які одержали учні 11 класу Гаврилівського ліцею з класним керівником Марією Приймак.
   На закінчення вчитель Марія Василівна та учні подякували завідувачці бібліотекою Марії Мельник за організовану зустріч та Людмилі Туєшин за важливу, змістовну інформацію.

                                 



Немає коментарів:

Дописати коментар