середу, 17 листопада 2021 р.

Година спілкування "Планета Толерантність"

      Міжнародний день толерантності відзначають 16 листопада за рішенням ЮНЕСКО з 1995 року. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості, в йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етносу або кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього.
    Толерантність - це шлях людини, що йде відкрито по світу, прагне краще пізнати себе та інших. У Гаврилівській центральній бібліотеці до дня толерантності відбулась година спілкування «Планета Толерантність». Завідувачка бібліотекою Марія Мельник ознайомила присутніх з історією виникнення цього свята, порадила, як стати толерантним, а також акцентувала увагу на якостях толерантної людини.
   Зустріч відбувалась у дискусійній формі. Обговорювалися питання: Чи правильно ми розуміємо термін «толерантність»?, Чому ми десь віднайшли це слово і так цупко за нього тримаємось?, Чи не є толерантність поступкою, потуранням? , Чи в основі толерантності лежить повага та любов до ближнього. Чи згідні з цією думкою? та інші.



Немає коментарів:

Дописати коментар