неділю, 10 жовтня 2021 р.

Зустріч з художником

     Щороку у другу неділю жовтня майстри пензля відзначають День художника України. Свято встановлено в Україні «…ураховуючи роль художників України в розвитку українського образотворчого мистецтва, відродженні національних традицій у художній творчості та на підтримку ініціативи Спілки художників України…» згідно з Указом Президента України «Про День художника» від 9 жовтня 1998 року № 1132/98.
   З цієї нагоди в Гаврилівській центральній бібліотеці відбулася зустріч з художником, мистецтвознавцем Іваном Гавкалюком. Пошанувати свого односельчанина прийшли друзі, рідні, знайомі.
     Майстер поділився власним унікальним досвідом. «На створення картин мене надихає сама природа» - ділиться секретами, за допомогою своїх робіт художник передає внутрішні переживання, красу і недоліки навколишнього світу, намагається достукатися до людей, малюючи свої картини.
     Присутнім було надзвичайно цікаво послухати митця, який дав безліч цінних порад і розповів про власний життєвий досвід. «Вам має подобатись те, чим ви займаєтесь! Не втрачайте будь-якої можливості, вірте в свої сили, поважайте себе та свою працю, розвивайтесь як особистість і завжди усміхайтесь», – наостанок побажав присутнім Іван Дмитрович.
     Зустріч пройшла в святковій, теплій, невимушеній атмосфері. Завідувачка бібліотекою Марія Мельник подякувала за щиру розмову,  побажала  митцю  творчих злетів на мистецькій ниві, нового заряду енергії!  Хай здійснюються всі ваші мрії і бажання, гарним буде настрій і завжди посміхається доля! На згадку про зустріч подарувала невеличкий сувенір та всі разом виконали «Многая літа». 





Немає коментарів:

Дописати коментар