четвер, 14 жовтня 2021 р.

"Покрова – берегиня роду і держави"

    14 жовтня українці святкують одразу чотири свята. Перше – Свято Покрови Божої Матері, друге – День українського козацтва, третє – День утворення Української Повстанської Армії, четверте свято, дуже молоде – День захисника України. Усі ці свята дуже взаємопов’язані і виникали послідовно.
    14 жовтня православні християни святкують день Покрови Пресвятої Богородиці. Це свято вважається одним із найбільш шанованих свят в Україні. Зі святом Покрови співпадає святкування Дня українського козацтва. З давніх-давен Божа Матір вважалася покровителькою усього українського козацтва. А віднедавна в Україні відзначається День захисників і захисниць України, згідно указу Президента України № 806 від 14 жовтня 2014 р.
     Кожного, хто в той чи інший час віддав силу та мужність задля процвітання нашої держави, збереження її незалежності та територіальної цілісності і хто несе почесну варту на захисті народу України. Це свято уособило доблесть і героїзм усіх поколінь нашого народу, оборонців та визволителів рідної землі.
    З нагоди цих свят у неділю 14 жовтня після служби Божої в церкві Архистратига Михаїла за участю молоді та дітей села відбулось патріотичне свято "Покрова – берегиня роду і держави", яке підготувала завідувачка бібліотекою Марія Мельник. Ведучими свята були Вікторія Куєвда та Едуард Гавкалюк, учасники: Яна Олійник, Анна Грицяк, Тетяна Вельган, Надія Бабчук, Андріана Пинчук, Вероніка Богдан, Анна та Тетяна Сідляр, Тетяна Воробець, Ганна Сідляр, Анастасія Лукач, Анна Гавкалюк та Анастасія Гуйванюк. Гармонійно влилася пісня «Мати Марія» у виконанні Софії Демчук, а церковний хор заспівав молитву за Україну. Отець Юрій подякував всім за проведене свято.
   Спільно з БК села Гаврилівка, Марія Мельник з учасниками свята прийняли участь у святкуванні. Староста села Василь Грицків у вступному слові привітав односельчан і бійців АТО з святом, побажав міцного здоров’я, мирного неба та родинного благополуччя, здійснення планів і виконання поставлених завдань, а також вручив невеличку фінансову підтримку.






Немає коментарів:

Дописати коментар