понеділок, 30 липня 2018 р.

Ляльковий театр в бібліотеці

     Сьогодні сільська бібліотека – це не тільки місце в якому можна почитати книжку, це ще й - величезний простір для виховання творчої особистості. Мені, як завідуючій бібліотекою, хочеться щоб тут було цікаво, тому й вирішила створити ляльковий театр.
     Дружня й весела компанія казкових персонажів поселиться віднині у пані Марії — берегині казкового господарства, що розташоване у Гаврилівській бібліотеці: Поросятко, Зайчик, Лисичка і решта звірят — мешканці лялькового театру.
    Театр ляльок — це театральне видовище, в якому діють ляльки, що рухаються за допомогою акторів. Ляльковий театр, створений у бібліотеці, відкриє дітям двері у захоплюючий світ мрій, фантазій і цікавих історій.
     Започатковуючи нову форму роботи ми впевнені, що театр стане для дітей тією країною, де відбуваються дива і здійснюються найзаповітніші бажання. Допомагає привернути увагу читачів до книжки, «оживити» її, спонукає дітей після захоплюючого перегляду зануритися в її зміст. Бібліотечний театр розширює читацьку аудиторію, допомагає створити атмосферу свята.
     Психологи вважають, що казки впливають на дітей ефективніше, ніж нудні нотації. Дитяча аудиторія - найщиріша у світі, обманути її дуже важко. Дітям цікавий ляльковий театр. Бо вдома у них є різні іграшки, але вони не рухаються і не ходять, нічого не розповідають і нічого не запитують. А тут ляльки все вміють і, крім того, ведуть з малечею цікаву розмову. 
     Маленьких користувачів працівники Гаврилівської бібліотеки вирішили захопити сценічним дійством казок "Про котика, півника і лисицю" та "Бібабунець і півник"і тим самим залучити нових користувачів до бібліотеки і читання.
     Завідуюча бібліотекою Марія Мельник подякувала всім присутнім, ознайомила з акторами ляльок і запевнила, що такі дійства будуть частіше проходити в бібліотеці.
    Діти під час вистав бачили приклади дружби, доброти, взаємоповаги, працьовитості, вчилися розуміти і переживати зміст літературного твору.
    Саме участь у різних театралізованих виставах дає не лише відчуття гармонії, стає яскравими митями у їхньому житті, приносять їм радість, збагачує новими враженнями, які надовго запам'ятовуються, сприяє творчій активності та організації дружніх стосунків у колективі.
     Маленькі користувачі люблять казку. З дитячою безпосередністю діти слухали виставу. Вона малятам сподобалась, вони з цікавістю дивились на лялькову виставу, раділи, плескали в долоні і залишились задоволені.


Немає коментарів:

Дописати коментар