понеділок, 6 серпня 2018 р.

"Жити в гармонії з природою"

      Східна мудрість говорить: «Немає такої рослини, що не була б лікарською, немає такої хвороби, яку не можна було б вилікувати рослиною».
      Ще у сиву давнину люди запримітили, що за допомогою рослин можна вилікувати різні хвороби, втамовувати біль, загоювати рани. Століття минали за століттям, і люди все глибше проникали в таємниці, сховані в цілющих коренях, листі, квітах. Так поступово почала розвиватися народна медицина. Багато дикорослих рослин, які застосовувались в народній медицині, полегшували страждання хворих, сприяли їх вилікуванню. Травники, що знали ці таємниці, були оточені шаною й повагою, передавали свої знання з покоління в покоління.
      Цілюща сила рослин і в наш час не втратила своєї актуальності, вони допомагають людині боротися з хворобами і завжди залишатися здоровою.
Ми повинні не лише знати лікарські рослини, але й вміти їх застосовувати. Наша прикарпатська земля багата на лікарські рослини, їх близько 350 видів. Тут і кора дуба, і березові бруньки, і шишки хмелю, і липовий цвіт, і череда, і солодка, і материнка, і конвалія та багато інших.
    В Гаврилівській бібліотеці Переріслянської ОТГ пройшла екологічна година “Дивосвіт рідної природи”. Марія Мельник, завідуюча бібліотекою підготувала і провела мультимедійну презентацію "Цілющі скарби Землі". Передивляючись презентацію діти мали можливість не тільки познайомитися із лікарськими рослинами такі як: барвінок хрещатий, первоцвіт, звіробій, ромашка, чистотіл, подорожник, шипшина, бузина, а й послухати історії де вони ростуть, коли і як їх збирати.
      Цікавою та пізнавальною для дітей була екологічна вікторина «Природа – наша мати, треба її оберігати». Під час заходу присутні переглянули мультфільм «Чого в лісі не буває», ознайомилися із літературою, яка була представлена на книжковій виставці «Жити в гармонії з природою»
    Діти були активними, наввипередки піднімали руки на відповіді до загадок, читали приказки та прислів‘я про цілюще зілля. Всі учасники гідно показали свої знання, ерудованість про природу нашого краю. Захід пройшов цікаво, весело що викликав бурю емоцій і захоплень. 


Немає коментарів:

Дописати коментар