четвер, 12 липня 2018 р.

Свято Апостолів Петра і Павла

     Християнське свято Апостолів Петра і Павла українці здебільшого називають Петра, з наголосом на перший склад. Петрівкою іменують і піст, який передує цьому святу. Відмічають Петра 12 липня за новим стилем (29 червня за старим).  На Петра печуть з нового врожаю пшениці  мандрики. Це – невеличкі пампушки спечені з тіста, сиру і яєць. Мандриками їх називають тому, що за народною легендою такими пампушками живилися Петро з Павлом мандруючи по світі.
   В Гаврилівській бібліотеці пройшли інформаційно-пізнавальні хвилини з народознавства. Завідуюча бібліотекою Марія Мельник розповіла присутнім про свято, про його історію та традиції святкування, ознайомила з літературою.
     Всі заходи в бібліотеці проходять в теплій та невимушеній обстановці, де один одного знають і поважають. От і цього разу 12 липня 2018 року, активні читачі зібралися в затишній залі на свято апостолів Петра і Павла. Серед них Павло Одокій, який багато читає, бере участь майже в усіх масових заходах бібліотеки. Однолітки, друзі та користувачі бібліотеки побажали йому здоров’я, здійснення мрій та всього найкращого.
     А далі, як завжди, за чашкою чаю полюбляють діти посидіти, погомоніти, поділитись враженнями, адже всіх їх об’єднує любов до рідного краю, книги, друзів.
  

Немає коментарів:

Дописати коментар