четвер, 5 липня 2018 р.

Зустріч з Людмилою Туєшин

      Бібліотеки на селі є єдиним доступним культурним закладом для місцевої громади, яка виконує не тільки дозвіллєву, просвітницьку, інформаційну функції. Сьогодні бібліотека пропонує та надає набагато більше послуг ніж просто збереження та видача книг, зокрема консультування з соціально-правових питань, виявлення та розвиток дитячих талантів, соціолізація дітей, навчання комп‘ютерної грамотності, організація майстер-класів…
     Марія Мельник, завідуюча бібліотекою у вступному слові розказала, що право громадян на безоплатну правову допомогу закріплено у Конституції України , а з прийняттям у 2011 році Закону України “Про безоплатну правову допомогу” сформовано систему та нормативно-правову базу надання такої допомоги. З 2015 року у обласних та районних центрах України розпочалася кампанія відкриття пунктів безоплатної правової допомоги. 
  В Гаврилівській бібліотеці-філії відбулася зустріч з Людмилою Туєшин, (заступник начальника відділу Надвірнянського бюро правової допомоги), де роз’яснила, що таке відкриття потрібне з метою розширення доступу громадян до отримання правової інформації та консультацій, це створює можливості для запобігання порушень прав людини. 
   Зустріч відбулася в активній дискусійній формі, присутні задавали найрізноманітніші питання, що їх хвилювали, та найбільше було запитань про реєстрацію права власності на земельну ділянку, на оплату праці, поновлення на роботі незаконно звільненого працівника, про надання відпусток, про нові правила отримання житлової субсидії на 2018 рік, тощо. Завдяки системі надання безоплатної правової допомоги реалізується конституційне право громадян на правовий захист.
    За філіжанкою кави працівники бібліотеки подякували Людмилі Василівні за таку важливу та необхідну інформацію. 






Немає коментарів:

Дописати коментар