вівторок, 10 липня 2018 р.

"Життя чудове без дурману"

    26 червня – Міжнародний день боротьби зі зловживанням наркотиками. Наркоманія (від греч. narke – заціпеніння і манія) – хвороба, що характеризується непереборним потягом до наркотиків, що викликає в малих дозах ейфорію, у великих – оглушення, наркотичний сон. Систематичний вжиток наркотику, як правило, викликає потребу у збільшенні доз. При наркоманії вражаються внутрішні органи, виникають неврологічні і психічні розлади, розвивається соціальна деградація. Іншими словами – це стан періодичної або хронічної інтоксикації натуральною або синтетичною наркотичною речовиною, що характеризується потягом до даної речовини, а також психічною і фізичною залежністю від ефекту дії цієї речовини.
   В цей день Всеукраїнська громадська організація “Асоціація захисту суспільства від наркоманії” закликає всіх свідомих громадян, всіх громадських, політичних і державних діячів об'єднати свої зусилля в рамках руху “Україна – проти наркоманії” для захисту національного багатства країни – нашої молоді від впливу наркотиків.
      Наркоманія! Скільки смертей за цим словом, скільки болі, скільки поламаних життів? Дуже багато! І не відомо, скільки ще життів заберуть із собою в нікуди наркотики!
     Переважна більшість людей, які вживають наркотики – підлітки і молоді люди. В цьому віці їм треба набиратись знань і життєвого досвіду, щоб завтра стати основою суспільства і взяти відповідальність за долю країни, але де їм... Їхня проблема, - де б дістати грошей на чергову дозу! Хто це зупинить? МИ – всі разом!
  З нагоди Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотиками в Гаврилівській бібліотеці відбулась інформаційно-застережливий калейдоскоп "Життя чудове без дурману". Завідуюча бібліотекою, Марія Мельник ознайомила присутніх з наслідками вживання наркотичних засобів. Присутні уважно слухали, а на закріплення відповідали на питання анкети кожний для себе.

Немає коментарів:

Дописати коментар