четвер, 27 червня 2024 р.

«Конституція для всіх – і дорослих, і малих» - правова година

    28 червня наша країна відзначає День Конституції - головного закону нашої країни. Саме 28 років тому в Україні було прийнято Основний Закон держави. Конституція є гарантом прав і свобод кожного українця, закріплює наші обов’язки перед державою і визначає наш шлях як країни.
   З нагоди відзначення Дня Конституції України завідувачка Гаврилівською бібліотекою з активними користувачами провела правову годину «Конституція для всіх – і дорослих, і малих», де наголосили присутнім про особливе відзначення 28 річниці Конституції України в умовах воєнного стану, коли ворог відбирає у нас та наших дітей право на життя, освіту, свободу, право вирости українцями.
     На початку прозвучав Гімн України, та хвилиною мовчання вшанували ГЕРОЇВ нашого села Дмитра Ткача, Михайла Федорчака, Степана Петрика і всіх ГЕРОЇВ, які загинули в російсько-українській війні.
   З великим задоволенням та ентузіазмом Яна Олійник, Інна Шуляк, Марія Мазур, Софія Гереджук, Тетяна Сідляр, Вероніка Гавкалюк прийняли участь в декламуванні вірша про Україну до Дня Конституції.
     Марія Мельник провела правову вікторину «Мої права та обов’язки», де присутні мали змогу проявити ерудицію під час вікторини.
   В бібліотеці представлена виставка-інсталяція «Вимріяна поколіннями – Конституція моєї Батькіщини», де відвідувачі мають можливість ознайомитись з представленою інформацією.




Немає коментарів:

Дописати коментар