неділя, 9 червня 2024 р.

«Якщо друг у тебе є, життя радісним стає» - година спілкування

     9 червня - Міжнародний день друзів. Друзі у житті людини відіграють важливу роль. Тому День друзів – ще один привід нагадати всім про важливість дружби, ще одна змога навчитись дружити та цінувати вірність.
    Гаврилівська бібліотека дорожить не лише книгами, а і своїми користувачами. Сьогодні в Міжнародний день друзів в  бібліотеці відбулася година спілкування «Якщо друг у тебе є, життя радісним стає». Учасниками заходу стали вірні друзі книгозбірні – постійні користувачі різних вікових категорій.
    Хвилиною мовчання вшанували ГЕРОЇВ, які загинули, захищаючи Україну та помолилися за наших воїнів-захисників.
   Завідувачка бібліотекою Марія Мельник ознайомила гостей з історією виникнення свята, відзначивши, що будучи неофіційним, воно є дуже популярним в світі. Розповіла присутнім про значення дружби в житті людини, як правильно обирати друзів, спілкуватись, бачити і цінувати справжню дружбу. Також читала питання, на які вони щиро відповідали і дізнались об’єктивну думку про себе. Зачитала цитати з Біблії: «Справжній друг любить за всякого часу, він брат, народжений на час лиха» (Притчі 17:17), «Людина, яка лестить другові, розстеляє сіті перед його ногами» (Притчі 29:5) та прислів’я про дружбу: «Річ краще нова, а дружба – стара», «Не той друг, хто медом маже, а той, хто правду каже», «Дружба – як дзеркало: розіб’єш, не складеш».
    Після години спілкування кожен із присутніх дав своє визначення, хто такий друг і хто такі друзі. Всі гуртом поміркували, яким повинен бути справжній друг, а яких друзів треба остерігатися, як в Україні від початку повномасштабного вторгнення багато хто зрозумів цінність справжньої дружби.
      Невимушеним, пізнавальним та приємним було спілкування в бібліотеці в Міжнародний день друзів.
     Шановні користувачі бібліотеки. Вітаю всіх вас з прекрасним святом друзів. Бажаю Вам всіх благ і нехай Ваша дружба з роками міцніє і ніколи не пропадає! Зі святом Вас, друзі!!!



Немає коментарів:

Дописати коментар