неділя, 16 червня 2024 р.

«Дорогами долі» - літературний подіум творчості

     Іван Семанюк, ввійшовши в українську літературу під псевдонімом Марко Черемшина, збагатив українське красне письменство високомистецькими творами, художній рівень яких не поступається найкращим європейським зразкам. Глибокий знавець селянського життя і побуту, він у своїх психологічно витончених новелах показав колоритну панораму життя прикарпатського села кінця ХІХ - початку ХХ ст., його обурення проти гніту та сваволі.
     15 червня в Гаврилівській бібліотеці пройшов літературний подіум творчості «Дорогами долі» до 150- річчя від дня народження Марка Черемшини - письменника, драматурга, перекладача, громадського та культурного діяча
     Завідувачка бібліотекою Марія Мельник ознайомила присутніх з життєвим та творчим шляхом письменника. Зробила огляд книжкової виставки «Марко Черемшина – класик української літератури» , на якій представлений набуток художнього слова митця: збірки новел «Карби», «Чічка» та ін. Користувачі мали можливість ознайомитися ближче з творчістю гуцульського майстра слова.




Немає коментарів:

Дописати коментар