пʼятницю, 24 лютого 2023 р.

"Бути людиною" вечір пам’яті до 90-річниці Любомира Гузара

   24 лютого 2023 року у Гаврилівській центральній бібліотеці відбувся вечір пам’яті, присвячений 90-ій річниці з дня народження Блаженнішого Любомира Гузара «Бути Людиною», який підготувала завідувачка бібліотекою.
      Отець Роман, парох церкви Архистратига Михаїла, в онлайн режимі розповів про життєвий шлях та діяльність великого українця, морального авторитета нації, глави УГКЦ Блаженнішого Любомира Гузара. Марія Мельник зачитала присутнім цікаві факти про Любомира Гузара, його тези про дітей, батьків і дисципліну, цитати про себе, любов, добро, свободу і незалежність, мир, працю, державу і політиків, про війну і церкву та місце Бога у нашому житті. Справжньою родзинкою вечора стали мультимедійні презентації, де вдало поєднано спогади, відеофільми та вірші про Блаженнішого Любомира з рядками його повчань та настанов до молоді та народу.
    Не менш цікавим був фільм про Любомира Гузара «Бути людиною», який переглянули присутні. У фільмі звучали слова Глави УГКЦ Святослава Шевчука, сказані на вечорі-пам’яті у Патріаршому соборі Воскресіння Христового в Києві: «Я би хотів побажати від імені Блаженнішого Любомира, переживши цей ювілей, цю зустріч, переживши ще раз почуття вдячності і любові до нього, щоб ми стали кращими. А тоді кращою стане наша Церква, кращим стане наш український народ і кращою стане наша Україна».
      В бібліотеці представлені книги Блаженнішого Любомира «Гузар на кожний день» та книгу «Бути людиною», яку подарувала читачка бібліотеки.



Немає коментарів:

Дописати коментар