четвер, 9 березня 2023 р.

"Єднаймо душі словом Кобзаря"

   Березень. В Україні — це чудова весняна пора, якій радіють і природа, і люди. Саме в ту березневу пору послав Всевишній нашому народові Генія і національного Пророка Тараса Шевченка. Господь Бог кожному народові дав якусь велетенську постать, котра була б його зорею, проявом його душі. У нашого народу такою постаттю є Тарас Шевченко, якого величають Велетнем Духа, українським Мойсеєм, Пророком, Батьком, Кобзарем і багатьма іншими славетними іменами.
     В день народження Т.Г Шевченка 9 березня в Гаврилівській центральній бібліотеці пройшло літературно-музичне свято "Єднаймо душі словом Кобзаря". Марія Мельник ознайомила присутніх з життєвим і творчим шляхом Тараса Григоровича і наголосила, що ми не просто вшановуємо пам’ять про генія, але повинні відчути, як через його твори проходить любов до України, народу, пісні, рідної мови. Учасники свята Яна Олійник, Анна Грицяк, Ірина Грицяк, Ірина Павелюк, Руслана Боровська, Оксана Іванишин, Наталія Ців’юк, Ангеліна Гаврильчук,Вероніка Богдан, Анна та Тетяна Сідляр, Тетяна Олійник, Марія Грицяк читали вірші славетного Кобзаря. Гарним доповненням свята були пісні «Думи мої» та «По діброві вітер виє» у виконанні Романа Мельника на баяні.
    З великим задоволенням діти взяли участь у експрес-вікторині «Я все знаю про Тараса Шевченка».
     Завідувачка бібліотекою представила книжкову виставку "Ми чуємо тебе Тарасе, крізь століття", ознайомила присутніх з творами поета, подякувала учасникам та всім присутнім за проведене свято і завершила словами: "Шануйте рідну землю, наш народ, нашу рідну мову, своїх матерів, будьте гідними онуками великого Кобзаря!"















Немає коментарів:

Дописати коментар