понеділок, 20 лютого 2023 р.

«Солов’їна барвінкова, українська рідна мова»

     Увесь світ кожного року 21 лютого відзначає Міжнародний день рідної мови. Мова — це історія свого народу, духовний скарб своєї нації. Це свято запроваджено у листопаді 1999 року згідно тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності. Мова – це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Українською мовою розмовляли наші батьки і прадіди, нею тепер розмовляємо і ми. Шануймо, вивчаймо нашу рідну мову, і збережімо для наступних поколінь.
      Гаврилівська центральна бібліотека не залишилася осторонь святкування Міжнародного дня української мови і з нагоди цього свята завідувачка Марія Мельник підготувала і провела онлайн-калейдоскоп «Солов’їна барвінкова, українська рідна мова». «Мова зберігає історію народу, його духовну красу, культуру, самобутність. Це творіння багатьох поколінь, код усієї нації…» - такими словами розпочали свято ведучі Анна Гриицяк і Софія Демчук.Поетичні слова про мову прозвучали у віршах українських письменників, які декламували Вікторія Хабайлюк, Вікторія та Вероніка Демчук, Інна Шуляк, Артем та Владислав Приймак, Вероніка Гавкалюк, Дарина Гаврильчук, Анастасія Приймак. Цікаво і артистично зіграли сценку до української мови Влада Куєвда – українська мова, Оксана Іванишин – автор, Яна Олійник – дитина. Щиро, милозвучно виконали пісню "Мова єднання» сестрички Ірина та Наталія Грицяк.
     В приміщенні бібліотеки представлена книжкова виставка "Ми – українці і мова наша - українська", на якій представлено чимало книг.
       Без рідної мови немає України! Тож, бережімо рідну мову, цінуймо, шануймо заради нашого майбутнього!









Немає коментарів:

Дописати коментар