неділю, 19 лютого 2023 р.

"Молитва наша лине в небеса..."

     Минає дев’ять років від трагічних подій на Майдані, які назавжди залишаться в нашій пам’яті. Але, на превеликий жаль, Небесною сотнею не закінчився біль і страждання України. Сьогодні йде війна і проливається невинна кров. В серцях незламних воїнів горить вогонь, любов до рідної країни, і велика віра в перемогу. Захищаючи рідну землю від ворога, сьогодні віддають найдорожче - своє життя.
     Сьогодні в Гаврилівській центральній бібліотеці пройшла година-реквієм «Молитва наша лине в небеса…», присвячена вшануванню пам’яті Героїв Небесної сотні. В вступному слові завідувачка бібліотекою Марія Мельник згадала Героїв, яких народила Революція Гідності, які віддали своє життя за волю, честь, за право бути українцем. Героїчна сотня зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами – охоронцями на небі. А згодом до них приєдналися сотні воїнів-героїв АТО. Розпочалась година-реквієм виконанням Гімну України. Ведучі Влада Куєвда, Іван Пилип’як та учасники Оксана Іванишин, Ірина Грицяк, Анна Грицяк, Яна Олійник, Тетяна та Анна Сідляр, Вероніка Гавкалюк, Василь Сідляр, Ігор Хабайлюк, Вероніка Богдан, Володимир Романюк, Олександр Маслій за сценарієм відтворювали ті страшні події, що відбувались на Майдані. Софія Демчук з трепетом у серці виконала пісню "Небесну сотню, Господи, прийми".
     На мультимедійному екрані під мелодію пісні "Пливе кача по Тисині" відтворені імена з фотографіями учасників Майдану.
     На пам’ятному заході були присутні: жителі села, депутат Переріслянської сільської ради Василь Гараздюк, який сказав, щоб ми пам’ятали і не забували таку страшну сторінку в історії нашої країни та подякував завідуючій Марії Мельник, за те, що вже традиційно дев’ятий рік поспіль організовує такі заходи в сільській бібліотеці.
        Завершили вечір-реквієм спільною молитвою та хвилиною мовчання.
    Учасники клубу «Недільна світлиця» виконали пісні «За все тобі я дякую» і гімн «Боже великий, єдиний нам Україну храни», де всі присутні долучилися до співу.








Немає коментарів:

Дописати коментар