неділю, 8 травня 2022 р.

"Матусю моя дорогенька, це свято даруєм тобі!"

    День матері – одне із найбільш зворушливих свят. Воно приходить до нас щороку, сонцесяйне, заквітчане і дуже щире у другу неділю травня, коли сонце своїм промінням зігріває весняну землю, коли природа оживає і дарує свої неповторні барви. Все це нагадує, що настав час привітати найдорожчу людину у світі – матусю. Не треба приховувати в цей день добрих слів, не треба соромитися чистих сліз вдячності, а треба зібрати їх у щирий віночок подяки нашим матерям.
   Напередодні дня матері в Гаврилівській центральній бібліотеці відбулась яскрава і цікава святочна академія "Матусю моя дорогенька, це свято даруєм тобі!", яке підготувала завідувачка бібліотекою. З уст дітей Віталії Хабайлюк, Яни Олійник, Тетяни та Анни Сідляр, Анастасії Лукач, Дарини та Ангеліни Гаврильчук, Ірини та Наталії Грицяк, Анни Грицяк, Вероніки Богдан, Ганни Сідляр, Вікторії Павлюк, Вікторії та Вероніки Демчук, Марії Грицяк, Вероніки Гавкалюк, Елеонори Тимків, Тетяни Воробець, Софії Андрейчук лунали теплі, щирі та прекрасні слова вдячності і любові для найдорожчих у світі матерів - Матері Божої-Діви Марії, матері-неньці України, рідній матусі.
    Бібліотека прикрашена квітами, повітряними кульками, вишиваними серветками і рушниками. В центрі — віночок із квітів, від якого у різні боки розходяться стрічки, які символізують дороги. На стіні фотографії матерів з дітьми, а під ними дитячі щирі вітання.
   Окрасою свята стали пісні "Молитва матері" – Софія Демчук, "Мамо, тобі низенько вклонюсь" - Христини Хабайлюк, «Рідна мати моя» - Іванни Одокій та «Бабочко бабусю» - Анжеліки і Віталії Хабайлюк.
   Розвагою свята стала цікава вікторина, де діти відгадували питання, грали в ігри (записували назви страв, які починаються на певну букву), уважність (на великій таці розкладали різні предмети - від великих до малих, діти хвилину уважно дивилися на них, а потім предмети заховали, діти мали записати найбільшу кількість предметів, які вони запам’ятали. Той, у кого список виявиться найбільшим, той і виграв приз).
    В день свята матері після відправи Служби Божої з благословення пароха Романа Григораша завідувачка Гаврилівською центральною бібліотекою з активними учасниками провела святочну академію "Матусю моя дорогенька, це свято даруєм тобі!". Священник отець Роман Григораш подякував за проведене свято, подарував образочки. Всі разом помолилися до Матері Божої.
   Мати – найрідніша людина. Хай вічно живуть наші мами, а ми, діти, завжди залишатимемося перед ними в боргу.
   Нині для України важкі, трагічні часи. Триває війна з російським агресором на Сході нашої країни. Українські матері втрачають своїх дітей. Залишаючи діток із рідними, самі стають до бою із ворогом.
   Та ці лихі часи неодмінно минуть. І чудове материнське свято буде сповнене тільки радості, вдячності й тепла.








Немає коментарів:

Дописати коментар