понеділок, 25 квітня 2022 р.

Година- спомин «Чорнобиль – незагоєна рана України»

     26 квітня 1986 р. Україна стала жертвою смертоносної катастрофи, спричиненої вибухом на четвертому блоці Чорнобильської атомної електростанції. Вже 36-у скорботну річницю ми живемо у післячорнобильській ері, під знаком зловісної зірки, у чорному болі. Гіркий запах Чорнобилю, що тепер асоціюється в українців із небезпекою "мирного атому" назавжди увійшов у долю України. Чорнобильська трагедія вразила весь світ, приголомшила людей страшним розмахом невідомої раніше біди, трагічні наслідки якої відчуватимуть не одне покоління. То ж, згадаймо доземним уклоном всіх вогнеборців і ліквідаторів, які захистили не лише Україну, а й усе людство.
     Завідувачка Гаврилівською центральною бібліотекою в онлайн режимі підготувала годину- спомин «Чорнобиль – незагоєна рана України». Учасники: Вероніка Мартишкіна, Андрій Гавкалюк, Ірина та Наталія Грицяк, Ілона Гвоздянчук, Максим Біцак -житель Аліна Глинчак та Марія Гараздюк з болем в душі декламували вірші про Чорнобиль. Іванна Одокій та Анжеліка Хабайлюк виконали пісні «Чорнобильні дзвони» та «Чорнобиль».
Про вибух, який спричинив катастрофу глобальних масштабів та до яких страшних наслідків для усього живого це призвело знайомить книжково-ілюстративна виставка «Мужність і біль Чорнобиля», яка представлена в Гаврилівській бібліотеці.








Немає коментарів:

Дописати коментар