пʼятницю, 13 травня 2022 р.

Безоплатна правова допомога в бібліотеці

     Бібліотека в селі є єдиною доступною установою для жителів громади, яка виконує не тільки дозвіллєву, просвітницьку, інформаційну функції, а пропонує та надає набагато більше послуг, зокрема консультування з соціально-правових питань.
    В Гаврилівській центральній бібліотеці відбулася зустріч з Людмилою Туєшин, заступником начальника відділу Надвірнянського бюро правової допомоги. Марія Мельник розповіла присутнім, що право громадян на безоплатну правову допомогу закріплено у Конституції України, а з прийняттям у 2011 році Закону України “Про безоплатну правову допомогу” сформовано систему та нормативно-правову базу надання такої допомоги. З 2015 року у обласних та районних центрах України діють пункти безоплатної правової допомоги.
  Людмила Туєшин ознайомила присутніх з новими змінами до законодавчих актів під час воєнних дій, зокрема: до трудового законодавства; про внутрішньо-переміщених осіб.
    Зустріч відбулася в активній дискусійній формі, присутні задавали найрізноманітніші питання, що їх хвилювали, та найбільше було запитань про реєстрацію права власності земельних ділянок, на оплату праці, чи зберігається місце роботи, тепер у воєнний час, якщо виїхав за кордон, про надання відпусток, тощо. Завдяки системі надання безоплатної правової допомоги реалізується конституційне право громадян на правовий захист.
   За філіжанкою кави Марія Мельник подякували Людмилі Василівні за таку важливу та необхідну інформацію.


Немає коментарів:

Дописати коментар