пʼятницю, 30 липня 2021 р.

«Скажи «СТОП!» торгівлі людьми»

    30 липня у світі відзначають Всесвітній день боротьби з торгівлею людьми. Торгівля людьми залишається гострою та реальною проблемою для багатьох країн світу, у тому числі й для України.
   Будь-яка особа може постраждати від торгівлі людьми, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Жінки та чоловіки стають жертвами сексуальної та трудової експлуатації. Дітей змушують красти, жебракувати, використовують для проституції, виготовлення порнографічної продукції, та навіть використовують з метою вилучення органів. Для злочинців – це величезні гроші, а для людини – страждання, зруйновані сім`ї, втрачене здоров`я і навіть життя. Метою торгівлі жінками може бути також насильницький шлюб, примусова праця, використання в домашньому господарстві і промисловому чи сільськогосподарському секторах, народження дитини примусово чи за замовленням, використання в сексуальному бізнесі. Чоловіків переважно використовують на будівництвах, у промисловості, сільському господарстві, дітей – у жебрацтві, осіб будь-якої статі і віку – для вилучення і трансплантації органів.
    З нагоди цієї дати в Гаврилівській центральній бібліотеці присутні переглянули фільм «Жінка в полоні» та мали можливість ознайомитися з викладкою матеріалів.


 



Немає коментарів:

Дописати коментар