неділю, 11 липня 2021 р.

Свято рибалки

     День рибалки в Україні відзначається щороку у другу неділю липня згідно з Указом Президента № 464/95 від 22 червня 1995 року. Цього року свято припало на 11 липня. І вибір дати святкування не випадковий — адже це найгарячіший сезон для рибного лову. Сезон безсонних ночей в компанії друзів-рибалок, щедрих уловів і неймовірних історій. Це свято, яке люблять усі: і дорослі, і діти.
   Сьогодні у неділю Марія Мельник організувала цікаву риболовлю на ставку з запеклими рибаками Михайлом Щерб’юком та Іваном Сідляром. Долучилися до риболовлі діти, які з цікавістю слухали настанови рибаків, як правильно тримати і закидати вудку, як складати і розкладати вудку, як наживлювати черв’ячка і багато цікавого. Під наглядом діти вчилися закидати вудки і правильно знімати рибу з гачка. А для цікавого і інтелектуального відпочинку завідувачка Гаврилівською центральною бібліотекою провела конкурси «Розповідь рибака», «Я народився рибалкою», «Кашалот», вікторину та загадки про риб.
   Мар’яна Грицяк прекрасно справилася з смачним конкурсом, де готувала рибний салат – оселедець під шубою з зав’язаними очима.
   Запрошені і учасники риболовлі смакували щойно звареною на вогні ухою та свіжоприготовленим салатом.
     Всі гарно відпочили, подякували за проведене свято рибалки.












Немає коментарів:

Дописати коментар