вівторок, 18 травня 2021 р.

"Чарівна краса вишиванки"

     Вишиванка єднає всіх українців. Українську вишивку називають «молитвою без слів», вона присутня всюди, без неї не обходиться жодне національне свято. Без вишитого рушника важко уявити будинок справжнього українця, а сорочка-вишиванка – є головним оберегом людини.
     В третій четвер травня Україна святкує Всесвітній День вишиванки. Свято покликане сприяти єдності і культурному відродженню всього багатонаціонального українського народу, зберігати споконвічні народні традиції носінню етнічного вишитого одягу.
    У цей день кожен охочий долучається до свята, одягнувши свою вишиванку. Святково одягнені у вишите вбрання членкині клубу «Недільна світлиця» після відправи служби Божої завітали в Гаврилівську центральну бібліотеку на народознавчу годину «Чарівна краса вишиванки».
  Продовжили свято на природі, на обійсті у нашого односельчанина Івана Гавкалюка – талановитого художника, члена клубу «Недільна світлиця», активного учасника та користувача бібліотеки.
   Святкували День вишиванки: Анастасія Гуйванюк, Ірина Олексюк, Надія Бабчук, Ірина Грицяк, Яна Олійник, Марія Мельник, Анастасія Андрусяк, Вероніка Богдан, Ганна Грицяк, Світлана Гавкалюк та Світлана Макарська.
     Музичними дарунками вітали: Софія Демчук піснею» Моя сорочка вишиванка», Анжеліка та Віталія Хабайлюк - «Вишиванко, моя вишиванко».
  В бібліотеці представлена виставка вишивок Гаврилівських газдинь. Бажаючі робили фотосесію на пам‘ять про день вишиванки.
   Такі просвітницькі заходи спрямовані на відновлення національної пам’яті, ознайомлення з традиціями створення і носіння вишиванок, сучасними тенденціями в їх оздобленні.
    Завідувачка бібліотекою Марія Мельник ще раз всіх привітала з святом вишиванки і побажала здоров’я, миру, злагоди.














Немає коментарів:

Дописати коментар