суботу, 20 лютого 2021 р.

До Дня Героїв Небесної Сотні кінолекторій "Україна заради майбутнього"

    Події, які сім років тому розгорнулись на очах у мільйонів українців і всієї міжнародної спільноти, надовго закарбувались у пам‘яті. Ми стали свідками колосальної зміни свідомості цілої нації. Тоді багатомільйонна країна кинула виклик системі, яка руйнувала все українське і затягувала її в імперські тенета. Безстрашно вийшовши на вулиці, українці одностайно висловили свою незгоду зміні зовнішньополітичного вектору, що могло забрати останні надії на демократичне майбутнє України. Вісімнадцятого лютого тодішня влада почала жорстоку бійню на київському Майдані. Та попри сподівання, знайшлися сміливці, які не злякалися, не втекли, вони вперто стояли на барикадах. Україна пережила одні з найтрагічніших днів своєї історії.
     До Дня Героїв Небесної Сотні присвячено кінолекторій "Україна заради майбутнього", який відбувся в Гаврилівській центральній бібліотеці. Марія Мельник завідувачка бібліотекою розповіла про трагічні події Майдану, які назавжди залишаться в нашій пам’яті. Затамувавши подих, присутні дивилися відеоролики «Зима. Пам’яті героїв Небесної Сотні присвячується», «Україна заради майбутнього».
       Чимало слів було сказано щодо подій Революції Гідності, прочитано віршів, від яких щемило в серці. Учасники заходу Анастасія Литвинишин, Яна Олійник, Андрій Гавкалюк, Володимир Мельник, Святослав Гринишин донесли всю біль Майдану, декламуючи вірші – «А сотню вже зустріли небеса», «Небесна Сотня – то в серцях вогонь», «Задзвонили сумно дзвони»,» Ти знаєш, мамо, я вернусь героєм!», «Не в тих стріляли снайпери». Вікторія та Влада Куєвди прочитали рядки вірша Володимира Сосюри «Любіть Україну», закликаючи любити її так, як любили Герої Небесної Сотні! Діти поділилися своїми особистими враженнями про події, які відбувалися на Майдані, з цікавістю ознайомились з книжковою виставкою –інсталяцією «Герої Небесної Сотні».
    Заключним акордом заходу прозвучали слова Марії Мельник, наголосивши, що пам'ять про героїв сьогодення невмируща. І не дай Боже зрадити їх, ту справу, за яку вони віддали життя. Закликала молоде покоління любити Україну та поважати героїзм свого народу, ревно молитись за мир і спокій у нашій країні.






Немає коментарів:

Дописати коментар