понеділок, 22 лютого 2021 р.

Мовний калейдоскоп "Крізь терни літ несу, немов свічу, землі моєї віще, рідне слово"

      Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.
   Увесь світ кожного року 21 лютого відзначає Міжнародний день рідної мови. Мова — це історія свого народу, духовний скарб своєї нації. Це свято запроваджено у листопаді 1999 року згідно тридцятої сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО з метою захисту мовної й культурної багатоманітності. Мова – це не просто засіб людського спілкування, це те, що живе в наших серцях. Українською мовою розмовляли наші батьки і прадіди, нею тепер розмовляємо і ми. Шануймо, вивчаймо нашу рідну мову, і збережімо для наступних поколінь.
      Гаврилівська центральна бібліотека не залишилася осторонь святкування Міжнародного дня української мови і з нагоди цього свята завідувачка Марія Мельник підготувала і провела мовний онлайн-калейдоскоп «Крізь терни літ несу, немов свічу, землі моєї віще, рідне слово». Поетичні слова про мову прозвучали у віршах українських письменників, які декламували Василь Сідляр, Анастасія Слободян, Анастасія Щербата, Тетяна Вельган, Анна Грицяк, Андрій Гавкалюк, Ірина Павелюк, Володимир Мельник, Вероніка Богдан. Цікаво і артистично зіграли сценки - «Баба Параска і баба Палажка» у виконанні Ірини та Наталії Грицяк та «Кухлик» - Анастасія Литвинишин, Яна Олійник і Володимир Мельник. Зачаровували мелодійним співом виконавці Софія Демчук з піснею «Мова єднання» та Володимир Коваль - «Українська мова».
     В бібліотеці облаштована книжкова виставка "Мова - душа народу", на якій представлено чимало книг , де відвідувачі зможуть ознайомитись.











Немає коментарів:

Дописати коментар