понеділок, 22 лютого 2021 р.

Літературний марафон "Лесине слово у вічність"

     В рамках святкування на державному рівні 150-річчя від дня народження видатної української письменниці, перекладачки, громадської та культурної діячки Лесі Українки згідно Указу Президента України № 32/2021 від 29 січня 2021 року завідувачка Гаврилівською центральною бібліотекою Марія Мельник підготувала літературний онлайн-марафон «Лесине слово у вічність».
   Учнівська та студентська молодь, їх батьки – шанувальники безсмертного таланту Лесі Українки радо прийняли участь у літературному марафоні.
     Виразно, з інтонацією звучали поезії у виконанні учасників свята: Ірини Сідляр «Сумлінним акордом зима в небесах», Світлани Гавкалюк з сином Андрієм «Я знала Лесю Українку», Ілони Гвоздянчук «Надія», Світлани Ласкович з дочкою Мар’яною «Як дитиною, бувало», Яни Олійник «Хто вам сказав, що я слабка», Тетяни Олійник та Марійки Грицяк «Сафо», Тетяни Богдан з дочкою Веронікою «Літо краснеє минуло».
На слова Лесі Українки є зовсім небагато пісень, що дуже дивно, адже її вірші напрочуд мелодійні та образні. Цю прогалину закривають своїми прекрасними голосами сестри Христина та Анжеліка Хабайлюк з піснею «Давня весна» на слова поетеси.
   В бібліотеці представлена книжкова виставка "Славетна дочка України", на якій можна ознайомитись з біографією, творчістю поетеси, про її велике кохання до Сергія Мержинського, переглянути фотографії тощо.
      Ніжна, але сильна духом, пройнята прометеївським вогнем любові до людей, Леся Українка – неперевершений поет боротьби, поет-патріот. Її твори надихають, додають сил та впевненості.









Немає коментарів:

Дописати коментар