середу, 20 січня 2021 р.

Літературно-музичне свято «Моя суверенна Україно»

Яка ж вдалась сьогодні днина!

Що хочеться співать пісень

Моя соборна Україна

Знов зустрічає новий день

     

22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України. Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. Саме 22 січня виповнюється 102 роки як було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західно - Української Народної Республіки. 
    Це державне свято стало символом єднання українських земель. І хоча державі тоді таки не вдалося повністю зберегти бажану єдність і незалежність, Акт «Злуки УНР і ЗУНР» став реальним втіленням споконвічної мрії українців про свою суверенну державу. Це був реальний крок до об`єднання українських земель, який і сьогодні істотно впливає на національно-політичні процеси в Україні. 
     Акт «Злуки УНР і ЗУНР» став потужнім виявом волі українців до згуртування, свідченням їх самоідентифікації та становленням народу України, як духовно незламної політичної нації, це нагадування про те, що сила нашої держави - в єдності українських земель! 
  Напередодні Дня Соборності завідувачка Гаврилівською центральною бібліотекою Марія Мельник спільно з користувачами провела онлайн-свято «Моя суверенна Україно». Учасники заходу: Володимир Мельник, Ростислав Пилип’як, Павло Одокій, Анастасія Литвинишин, Роман Гавриляк, Яна Петрик, Максим Шпакович, Віктор Федюк, Влада Куєвда. Ведучі Вікторія Куєвда та Роман Мельник. Музичні вітання «Це моя земля», «Україна – це ти» дарували Анжеліка Хабайлюк та Софія Демчук. 
      В бібліотеці представлена викладка літератури «Моя країна – Україна».









Немає коментарів:

Дописати коментар