четвер, 19 грудня 2019 р.

"Святий Миколаю, прийди до нас з раю"

    В Україні особливо шанобливо ставляться до святкування дня Святого Миколая. Український народ здавна вважав цього угодника Божого за національного святого, хоча з Візантії культ Миколаєвих вчинків милосердя і доброчинності поширився по всьому світу і називають його по різному. В Україні відвідування Миколаєм домівок має виховне значення. Його люблять діти. Лише раз у рік Святий Миколай відвідує Землю, проявляє неземну любов, особливо до малих діточок. На те він і святий, що перетворює грудневу ніч у казку, повну загадковості і таємниць. Миколай знає все про кожну дитину - чи вона лагідна, чи гарно поводиться, чи поважає батьків, чи молиться і чи гарно вчиться. Про джерело справжньої святості і доброти, постаралися донести користувачі Гаврилівської центральної бібліотеки у своїх віршах і піснях для своїх односельчан. 
    Сьогодні в церкві Архистратига Михаїла після Святої літургії пройшло свято "Святий Миколаю, прийди до нас з раю", яке підготувала завідувачка бібліотекою Марія Мельник. Ведучими свята були Надія Вельган та Роман Мельник, за Миколая був Віктор Федюк, учасники: Яна Олійник, Наталія Грицяк, Захар Андрусяк, Софія Демчук, Андрій Гавкалюк, Вероніка Богдан, Наталія Ців’юк, Володимир Мельник, Ірина Грицяк, Аня Грицяк. В кінці свята заспівали пісню "Ой хто, хто Миколая любить", де всі присутні в церкві приєдналися до співу. Отець Юрій подякував всім учасникам заходу, а Миколай подарував солодощі всім присутнім дітям в церкві.
      Після церкви всі учасники пішли в бібліотеку продовжувати свято Миколая. Були присутні їх батьки, бабусі. Свято пройшло дуже цікаво.  










Немає коментарів:

Дописати коментар