понеділок, 27 січня 2020 р.

Розколяда


   «Розколяда» - це проводи різдвяно-новорічних свят, які справляють так гучно, як і їх початок. Після свят Водохреща та Івана Хрестителя закінчується вулична коляда, щедрівки, вертепи. В народі кажуть: «Прийшов Предтеча і забрав свята на плечі».
    Воістину це прекрасний період, який до душі кожному віруючому українцю! Це час, коли на святий вечір батьківська хата наповнюється радісним дитячим сміхом дітей, внуків та правнуків! Це той момент, коли газда з радістю проголошує "Христос Рождається", а всі члени сім'ї з радістю підтверджують "Славімо Христа". І найкращими побажаннями стають слова про те, щоб дочекатися наступного Різдва, із збільшенням кількості людей в родині.
   26 січня після Божественної Літургії у храмі Архистратига Михаїла с. Гаврилівка розпочалось гучне дійство - розколяда, що завершує цикл Різдвяно-Новорічних свят. 
   Заколядувати до храму завітав творчий колектив клубу «Берегиня» Гаврилівської центральної бібліотеки, які є ще й учасниками церковного хору, фольклорний колектив «Вербиченька» Гаврилівського будинку культури та старша група садочку «Незабудка».
     Після розколяди в церкві учасники клубу «Берегиня» прийшли колядувати в бібліотеці. Завідувачка бібліотекою подякувала усім хто долучився до цієї прекрасної події. Як кажуть на нашій землі "Дай Боже дочекати від нині за рік. Будемо ходити від хати до хати, коляду стрічати"! Христос Народився! Славімо Його! Хочеться щоб ця традиція Розколяди продовжувалася з року в рік, тому, що це свято справжньої єдності!


Немає коментарів:

Дописати коментар