вівторок, 30 квітня 2019 р.

Виставка-реквієм "Мужність і біль Чорнобиля".

У ніч з 25 на 26 квітня 1986 року о 1 год. 23 хв. 40 с, коли всі спали безтурботним сном, над четвертим реактором Чорнобиль­ської атомної електростанції несподівано розірвало нічну темряву велетенське полум'я. Почався новий відлік українського часу. Болісний. Гіркий. Печальний...
У ці дні ми привертаємо увагу як української, так і світової громадськості до страждань людей, які зазнали і продовжують зазнавати дії радіації, — наших співвітчизників і жителів інших держав. Серед них і ті, хто захистив світ від страшної біди ці­ною свого здоров'я, а інколи й життя. То ж, згадаймо доземним уклоном всіх вогнеборців і ліквідаторів, які захистили не лише Україну, а й усе людство.
В Гаврилівській бібліотеці представлена виставка "Мужність і біль Чорнобиля", приурочена до річниці від дня найбільшої техногенної катастрофи ХХ сторіччя - аварії на Чорнобильській АС, яка допоможе читачам повернутися обличчям до весни 1986 року і схилити голови перед тими, хто усвідомлено й мовчки віддав за нас своє життя у ядерному котлі. Ми всі, які живемо нині, їм безмежно вдячні.

Немає коментарів:

Дописати коментар