пʼятницю, 12 квітня 2019 р.

Семінар бібліотечних працівників

     Сьогодні 12 квітня в актовій залі Переріслянської сільської ради ОТГ відбувся семінар публічних і шкільних бібліотечних працівників на тему: «Бібліотеки ОТГ в контексті часу». Методист КЗК Ольга Багрійчук підкреслила вагому роль бібліотек як культурно-просвітницького, інформаційного центру громади, окреслювала завдання над якими будуть працювати бібліотеки.
     З консультацією «Бібліотеки ОТГ в контексті часу» провідний методист Надвірнянської ЦРБ Марта Кушнерчук акцентувала увагу на законодавчо-правовому факторі реорганізації діяльності бібліотек, дотриманні законодавства України у сфері адміністративної реформи та діючого законодавства у галузі культури і бібліотечної справи, методичному забезпеченні, обліку та комплектуванні книжкових фондів, періодичних видань, звітності тощо.
      За круглим столом провели обговорення з обміну досвіду роботи бібліотек ОТГ: Людмила Станчук (Волосів), Марія Мельник (Гаврилівка), Уляна Угринчук (Перерісль), Оксана Вінтонишин та Ірина Собаткевич бібліотекар ліцею (Фитьків).
    В семінарі взяла участь в.о.голови Переріслянської сільської ради ОТГ Любов Гук, яка у своєму виступі наголосила, що бібліотека сьогодні має бути установою, яка працює з людьми і для людей, стати центром інформації для розв’язання соціально значущих проблем, позиціонувати себе як важливу соціальну складову громади.




Немає коментарів:

Дописати коментар