понеділок, 8 травня 2017 р.

Година пам’яті до дня Перемоги.




     І живуть у пам’яті народу
  Його вірні дочки і сини,
           Ті, що не вернулися з походів
Грізної, великої війни.
Василь Симоненко.
Згадати тих, хто пройшов крізь пекло війни, кому вдалося вижити, хто з думкою про своїх дітей, дружин та матерів поліг у бою, зібралися, школярі, вчителі, бібліотечні працівники, односельчани біля обеліска Слави, щоб вшанувати пам‘ять хвилиною мовчання, молитвою та покласти живі квіти на згадку про мужніх героїв.
     В ці дні Україна відзначає День пам’яті та примирення над нацизмом у Другій світовій війні. Перемога над фашизмом — це особлива подія в історії всього людства, яка вплинула на долі країн та народів, визначила подальший розвиток сучасного світу. Але людські жертви, що були покладені на вівтар перемоги, приголомшують — це десятки мільйонів.
Всі, хто здобував Перемогу, навічно залишаться у вдячній пам'яті народів, і спомин про них передаватиметься з покоління в покоління. Подвиги, здійснені нашими воїнами і трудівниками тилу, зробили їх героями. За кожним з них — людське життя, яскраве і талановите, безжалісно обірване у розквіті сил.
     В бібліотеці пройшла Година пам’яті «Збережемо пам'ять про подвиг», що розпочалася із вступного слова зав. бібліотекою. Марія Мельник представила інформацію про події Другої світової війни та їхній вплив на Україну, про антигуманну сутність тоталітарних режимів та важливість не повторення їхніх злочинів у ХХІ ст.
     Читачі нашої бібліотеки ще зовсім юні громадяни України, але вони розуміють важливість цієї події. У виконанні Тані Бойко та Анастасії Вельган прозвучали вірші про героїчний подвиг, незламну мужність та тяжкі страждання нашого народу.
     Нікого не залишили байдужими ці «дорослі» вірші про війну. Шануймо живих, пам’ятаймо загиблих, хто загинув за мир, свободу і спокій нашої держави.



Немає коментарів:

Дописати коментар