пʼятницю, 19 травня 2017 р.

Свято вишиванки.

      Одне з найулюбленіших і найпоширеніших в Україні різновидів народної творчості є вишивка. Вона присутня в кожній українській хаті. Це і рушники на образах, подушки, ясіки, скатертини, серветки, тощо. Вишивка майстринь - це піднесений світ краси і фантазії, поетичного осмислення природи, схвильована розповідь про думки та почуття людини, світ натхненних образів, що сягають своїм корінням далекого минулого, що стає для нас літописом життя.
     З нагоди дня вишиванки в Гаврилівській бібліотеці відбулось свято "Виший, мамо, на щастя...", де була запрошена майстриня з вишивки, Марія Гринчак. Роботи, які принесла майстриня прикрасили приміщення всієї бібліотеки. Цікаву розповідь про себе оповіла вишивальниця, а також поділилося своєю технікою вишивання.
     Свято вишиванки вели ведучі Таня Бойко та Ірина Гавкалюк. Учні Гаврилівської школи: Вітя Гуйванюк, Іван Пилип’як, Андрій Стадничук, Юля Глинчак, Андрій Слободян, Олег Олійник, Іра Пилип’як, Наталя Варищук, Володя Іванишин, Віка Юрчак читали вірші, переказували легенди, відгадували загадки. Прикрасили свято Христина Хабайлюк піснею "Україна-вишиванка", Таня Король піснею "Пісня про рушник", а Настя Вельган виконала пісню "Україна-це ми".
     На святі також були присутні членкині клубу "Берегиня", вони не були осторонь, бо кожна із них вишиває і це близьке їм. А в подарунок заспівали пісні "Вишиванка" та "Мамина печаль".
     Свято вишиванки вдалося на славу, всі учасники та запрошені гості були щиро вражені і зацікавлені.




Немає коментарів:

Дописати коментар