субота, 24 серпня 2024 р.

"З Україною в серці" - година державності

     Щасливі ми, що народилися і живемо на такій чудовій мальовничій землі. Тут жили наші предки, живуть наші батьки, тут корінь українського народу, що сягає сивої давнини. Тому ми завжди повинні пам'ятати, звідки ми родом, де наше коріння, знати історію свого народу, його мову, звичаї, традиції та обряди.
     24 серпня, в День Незалежності України, після відправи Служби Божої активні жителі села Гаврилівка із завідувачкою бібліотеки пішли до могили «Борцям за волю України» та банерів наших ГЕРОЇВ віддати шану тим, хто поклав своє життя, захищаючи Україну. Всі разом помолилися «Отче наш», «Богородице Діво», вшанували хвилиною мовчання та заспівали пісню «Ой у лузі червона калина».
      Продовжили свято в сільській бібліотеці. Співали пісні про Україну, обговорювали теперішні події, які дуже болючі. Сьогоднішні бібліотечні посиденьки дали усім нам можливість ще раз відчути єднання. І ми віримо, що Бог почує наші щирі молитви та зішле довгоочікувану Перемогу! Божого благословення для наших захисників та щасливого майбутнього для України!».
    До уваги користувачів в бібліотеці представлена книжково-мистецька виставка «Люби Вкраїну ту, що нині є!», яка знайомить відвідувачів з минулим і сьогоденням України, з нелегким процесом державотворення, де згадуються імена та постаті великих українців, котрі в різні часи прославили Україну.
     Про Україну можна говорити безкінечно, оспівувати її в піснях і віршах, але найголовніше — мати її в своєму серці, плекати, як малу дитину, хоч вона є нашою рідною ненькою. Патріоти України щиро вболівають за долю своєї Батьківщини, за життя майбутніх поколінь. Ми всі хочемо, щоб Україна зміцніла як держава і розквітла для свого народу у світовій славі, бо наш народ цього заслуговує – жити гідно на своїй рідній, Богом даній, землі.





Немає коментарів:

Дописати коментар