понеділок, 19 серпня 2024 р.

"Свято меду" до Дня пасічника

    Професійний день пасічників в Україні є офіційною подією. Згідно з Указом Президента свято бджолярів в Україні святкується щорічно 19 серпня з 1997 р. День меду відзначають представники найсолодшої професії, цінують за його цілющі властивості та відмінний смак.
    З нагоди відзначення Дня пасічника завідувачка Гаврилівською бібліотекою з активними, милими діточками провела свято меду. Запросила всіх пасічників села (їх є 11): Іван Сідляр, Олег Молитовник, Ярослав Шушкевич, Богдан Бойчук, Василь Гараздюк, Іван Гавкалюк, Дмитро Мішко, Іван Ткачук, Василь Манівчук, Оксана Грицяк, Василь Василишин та підготувала літературно – музичну композицію. Іван Гриджин (ВПО), який був у гостях своєї сестри, радо відгукнувся на запрошення, так як він також пасічник.
     Хвилиною мовчання вшанували ГЕРОЇВ нашого села Дмитра Ткача, Михайла Федорчака, Степана Петрика, Івана Мельника і всіх ГЕРОЇВ, які загинули в російсько-українській війні.
     Відкрив свято о. Дмитро Мішко молитвою «Отче наш» та «Богородице Діво». Так, як він є пасічник, то розказав багато цікавого про бджіл для присутніх.
    Ведучі свята - Яна Олійник та Оксана Іванишин; бджілки – Вероніка Гавкалюк та Мілана Андрусишин; учасники –Валентин Богдан, Олександр Олексюк, Ангеліна Гавкалюк, Макар Созанський, гумореску «Як ми з кумом мед качали» декламував Іван Федчишин. Пісні «Всміхнися мені Україно» і «Золоті крилечка» подарувала Іванна Одокій.
    Завідувачка бібліотекою подякувала пасічникам, побажала здоров’я, успішної роботи. Всіх присутніх запросила до дегустації меду, де на столі стояли різні сорти меду, пилок, прополіс та страви: медовий квас, медові напої, пряники, печиво, яблучка запечені з медом. Ведучі свята дарували всім шматочки меду в сотах. Під мелодію пісні «Друзі мої» присутні підходили до столу і смакували медовими смаколиками.
       Свято пройщло цікаво та солодко. Справжній медовий фуршет.
       Дякую Богу, ЗСУ за можливість працювати та святкувати різні заходи.














Немає коментарів:

Дописати коментар