пʼятниця, 23 серпня 2024 р.

Велопробіг до Дня Прапора та Дня Незалежності

    Щороку, 23 серпня, в Україні відзначають День Державного Прапора. Свято встановлено «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України згідно з Указом Президента від 23 серпня 2004 року. У 2009 році було внесено зміни до цього указу, й засновано щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.
     З нагоди цього свята завідувачка Гаврилівською бібліотекою Марія Мельник з своїми активними користувачами бібліотеки здійснили велопробіг Гаврилівка – Волосів. 
     Розпочали свято біля могили та банерів наших ГЕРОЇВ хвилиною мовчання та Гімном України. З дитячих вуст: Віти Хабайлюк, Вероніки Гавкалюк, Анни Гавкалюк, Івана Федчишина, Артема Гвоздянчука та Олександра Олексюка прозвучали вірші про Україну та Прапор. 
   Під мелодії пісень про Україну їхали вулицями нашого села. Зупинилися біля каплички у п. Галини Петрик. Помолилися «Отче наш» і «Богородице Діво». Пані Галина з своїми рідними та сусідами радо пригостили нас квасом, водичкою і цукерками, за що ми їм подякували і поїхали далі. 
     Зупинилися в с. Волосів біля могили. Нас зустріли працівники сільської ради: Людмила Станчук і Надія Федорко, працівники Будинку культури та бібліотеки: Андрій Угринчук, Ігор Чернець та Леся Кульган. Біля могили заспівали Гімн України і пішли до банерів ГЕРОЇВ с. Волосова. Вшанували хвилиною мовчання і помолилися. Працівники дякували нам за велопробіг, пригостили нас печивом і водичкою. Всі разом дружно посиділи. Дякували Богу, ЗСУ за проведення заходів.







Немає коментарів:

Дописати коментар