четвер, 29 серпня 2024 р.

«Пам’яті нескорених»

   29 серпня - День пам'яті захисників України. Цього дня ми віддаємо шану і вдячність всім захисникам і захисницям, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України і низько приклоняємо коліна перед Героями, які віддали життя за нас з вами.
    Сьогодні, після служби Божої, о. Юрієм Виксюком була відслужена панахида біля могил ВОЇНІВ – ГЕРОЇВ: Ткачу Дмитру, Федорчаку Михайлу, Петрику Степану. Вічна шана і пам'ять нашим Героям.
  Цей день нагадує нам про високу ціну, яку Україна платить за свою свободу, і спонукає вшановувати пам’ять загиблих Героїв не лише словами, а й справами, підтримуючи тих, хто сьогодні продовжує боротьбу на передовій.
     Слава Богу! Слава Україні! Вічна слава нашим ГЕРОЯМ!






субота, 24 серпня 2024 р.

"З Україною в серці" - година державності

     Щасливі ми, що народилися і живемо на такій чудовій мальовничій землі. Тут жили наші предки, живуть наші батьки, тут корінь українського народу, що сягає сивої давнини. Тому ми завжди повинні пам'ятати, звідки ми родом, де наше коріння, знати історію свого народу, його мову, звичаї, традиції та обряди.
     24 серпня, в День Незалежності України, після відправи Служби Божої активні жителі села Гаврилівка із завідувачкою бібліотеки пішли до могили «Борцям за волю України» та банерів наших ГЕРОЇВ віддати шану тим, хто поклав своє життя, захищаючи Україну. Всі разом помолилися «Отче наш», «Богородице Діво», вшанували хвилиною мовчання та заспівали пісню «Ой у лузі червона калина».
      Продовжили свято в сільській бібліотеці. Співали пісні про Україну, обговорювали теперішні події, які дуже болючі. Сьогоднішні бібліотечні посиденьки дали усім нам можливість ще раз відчути єднання. І ми віримо, що Бог почує наші щирі молитви та зішле довгоочікувану Перемогу! Божого благословення для наших захисників та щасливого майбутнього для України!».
    До уваги користувачів в бібліотеці представлена книжково-мистецька виставка «Люби Вкраїну ту, що нині є!», яка знайомить відвідувачів з минулим і сьогоденням України, з нелегким процесом державотворення, де згадуються імена та постаті великих українців, котрі в різні часи прославили Україну.
     Про Україну можна говорити безкінечно, оспівувати її в піснях і віршах, але найголовніше — мати її в своєму серці, плекати, як малу дитину, хоч вона є нашою рідною ненькою. Патріоти України щиро вболівають за долю своєї Батьківщини, за життя майбутніх поколінь. Ми всі хочемо, щоб Україна зміцніла як держава і розквітла для свого народу у світовій славі, бо наш народ цього заслуговує – жити гідно на своїй рідній, Богом даній, землі.





пʼятниця, 23 серпня 2024 р.

Велопробіг до Дня Прапора та Дня Незалежності

    Щороку, 23 серпня, в Україні відзначають День Державного Прапора. Свято встановлено «на вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України згідно з Указом Президента від 23 серпня 2004 року. У 2009 році було внесено зміни до цього указу, й засновано щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.
     З нагоди цього свята завідувачка Гаврилівською бібліотекою Марія Мельник з своїми активними користувачами бібліотеки здійснили велопробіг Гаврилівка – Волосів. 
     Розпочали свято біля могили та банерів наших ГЕРОЇВ хвилиною мовчання та Гімном України. З дитячих вуст: Віти Хабайлюк, Вероніки Гавкалюк, Анни Гавкалюк, Івана Федчишина, Артема Гвоздянчука та Олександра Олексюка прозвучали вірші про Україну та Прапор. 
   Під мелодії пісень про Україну їхали вулицями нашого села. Зупинилися біля каплички у п. Галини Петрик. Помолилися «Отче наш» і «Богородице Діво». Пані Галина з своїми рідними та сусідами радо пригостили нас квасом, водичкою і цукерками, за що ми їм подякували і поїхали далі. 
     Зупинилися в с. Волосів біля могили. Нас зустріли працівники сільської ради: Людмила Станчук і Надія Федорко, працівники Будинку культури та бібліотеки: Андрій Угринчук, Ігор Чернець та Леся Кульган. Біля могили заспівали Гімн України і пішли до банерів ГЕРОЇВ с. Волосова. Вшанували хвилиною мовчання і помолилися. Працівники дякували нам за велопробіг, пригостили нас печивом і водичкою. Всі разом дружно посиділи. Дякували Богу, ЗСУ за проведення заходів.







понеділок, 19 серпня 2024 р.

"Свято меду" до Дня пасічника

    Професійний день пасічників в Україні є офіційною подією. Згідно з Указом Президента свято бджолярів в Україні святкується щорічно 19 серпня з 1997 р. День меду відзначають представники найсолодшої професії, цінують за його цілющі властивості та відмінний смак.
    З нагоди відзначення Дня пасічника завідувачка Гаврилівською бібліотекою з активними, милими діточками провела свято меду. Запросила всіх пасічників села (їх є 11): Іван Сідляр, Олег Молитовник, Ярослав Шушкевич, Богдан Бойчук, Василь Гараздюк, Іван Гавкалюк, Дмитро Мішко, Іван Ткачук, Василь Манівчук, Оксана Грицяк, Василь Василишин та підготувала літературно – музичну композицію. Іван Гриджин (ВПО), який був у гостях своєї сестри, радо відгукнувся на запрошення, так як він також пасічник.
     Хвилиною мовчання вшанували ГЕРОЇВ нашого села Дмитра Ткача, Михайла Федорчака, Степана Петрика, Івана Мельника і всіх ГЕРОЇВ, які загинули в російсько-українській війні.
     Відкрив свято о. Дмитро Мішко молитвою «Отче наш» та «Богородице Діво». Так, як він є пасічник, то розказав багато цікавого про бджіл для присутніх.
    Ведучі свята - Яна Олійник та Оксана Іванишин; бджілки – Вероніка Гавкалюк та Мілана Андрусишин; учасники –Валентин Богдан, Олександр Олексюк, Ангеліна Гавкалюк, Макар Созанський, гумореску «Як ми з кумом мед качали» декламував Іван Федчишин. Пісні «Всміхнися мені Україно» і «Золоті крилечка» подарувала Іванна Одокій.
    Завідувачка бібліотекою подякувала пасічникам, побажала здоров’я, успішної роботи. Всіх присутніх запросила до дегустації меду, де на столі стояли різні сорти меду, пилок, прополіс та страви: медовий квас, медові напої, пряники, печиво, яблучка запечені з медом. Ведучі свята дарували всім шматочки меду в сотах. Під мелодію пісні «Друзі мої» присутні підходили до столу і смакували медовими смаколиками.
       Свято пройщло цікаво та солодко. Справжній медовий фуршет.
       Дякую Богу, ЗСУ за можливість працювати та святкувати різні заходи.