четвер, 21 березня 2024 р.

"Поетична кав'ярня" - до Всесвітнього дня поезії.

   Поезія – це найважливіше культурне явище, що передає внутрішнє прагнення людини жити разом з іншими, це головний засіб самоствердження особистості в творчості. Мистецтво поетичного слова допомагає формувати і збагачувати внутрішній світ людини, позитивно впливає на її свідомість та підсвідомість, розвиває інтелект, творчі здібності, естетичний смак.
   Завідувачка Гаврилівської бібліотеки Марія Мельник у Всесвітній день поезії запросила поетесу Галину Чик до "Поетичної кав’ярні". Тільки поетам дано Богом торкатися своїм словом серця й душі людської. Таким поетом Божої ласки є Галина Чик, наша односельчанка.
      На поетичне слово завітали поціновувачі прекрасного – любителі поезії.
     Як і в кожній кав’ярні – є своє меню, а у нас було літературне меню: привітання від кав’ярні; поетичне слово; поетична розминка; ароматна кава "Поетична квітка".
    З "поетичним привітанням" до гостей звернулася Марія Василівна, і розповіла, що Галина давно вже пише вірші. Неодноразово її поезію читали на різних заходах, які проходили в бібліотеці і за її межами. Присутні насолоджувались "поетичним слово" авторки. У чуттєвому виконані читці: Світлана Ласкович, Яна Олійник, Світлана Макарська декламували вірші нашої гості. До свята долучилися присутні, які також читали поезію Галини Чик – Анна Грицяк, Анна Сідляр. Пізніше гості долучилися до "поетичної розминки" - запитували поетесу, як вона почала писати вірші, що її надихнуло на поезію?
     Поезія подібна властивостями до алмазу, але не має його твердості. Поезія – це голос істини, голос правди, який єднає серця. Той, хто чує його, здатний піднятися на вершини духу, згуртувати не лише націю, а й об’єднати людство.
   Марія Мельник подякувала всім присутнім, подарувала квіти пані Галині і за горнятком запашної кави ще довго спілкувалися.
     В бібліотеці оформлена книжкова виставка-натхнення "Поезія – це завжди неповторність", на якій можна ознайомитись з поезією : Ліни Костенко, Марійки Підгірянки, Нестора Чира, Ірини Яцури, Марії Вайно, Ярослава Ткачівського і ін.









Немає коментарів:

Дописати коментар