неділю, 1 жовтня 2023 р.

Патріотичне свято "Свята Покрова"

     1 жовтня - свято Покрови Пресвятої Богородиці, День захисників і захисниць України, День українського козацтва та День створення Української повстанської армії. Вшанувати захисників і захисниць України та воїнів УПА, завідувачка Гаврилівською бібліотекою з своїми активними користувачами в  церкві Архистратига Михаїла провела патріотичне свято «Свята Покрова». Хвилиною мовчання вшанували Героїв, які загинули, захищаючи Україну. Учасники свята: Анна Грицяк, Анастасія Романюк, Оксана Іванишин, Вероніка Гавкалюк, Вероніка та Вікторія Демчук, Соломія Ломиш, Анастасія Коцюбан, Марія Мазур, Анастасія Приймак, Христина Дорош, Олександр Олексюк читали поезію, присвячену Святій Заступниці, Пречистій Діві Марії, Героям у національно-визвольній боротьбі. З болем у серці, тривогою Яна Олійник та Іван Федчишин відтворили сумні події у діалозі «Розмова з сином-ангелом».
       Отець Роман подякував за проведене свято і подарував учасникам образочки.
    Після служби Божої біля могили «Борцям за волю України» відправилася панахида і всі присутні виконали гімн «Боже, великий, єдиний, нам Україну храни».
       Гармонійно влилися пісні «У Саджавці, в березині стрільці спочивали» та «Ой тямлю, тямлю я той час», які виконували учасники бібліотечного дозвіллєвого клубу «Недільна світлиця». Вероніка Андрусяк виконала пісню «Про війну», слова і музика нашої односельчанки Ірини Варатік.
   Сьогодні, коли Україна відстоює незалежність у повномасштабній війні з російською федерацією, всі ці пам’ятні дати тісно переплітаються. Їх поєднують боротьба за державність проти московського режиму.
    Віримо, що саме в наш час ця боротьба може завершитися перемогою. Це важливо для України – для самого існування нашої ідентичності, культури та держави.
                    







Немає коментарів:

Дописати коментар