неділю, 22 жовтня 2023 р.

"Яблучно - гарбузова феєрія"

      21 жовтня – День яблука, а 26 жовтня – День гарбуза. Тож у Гаврилівській б-ці знову свято – справжня яблучно-гарбузова феєрія! Така незвичайна зустріч овочів і фруктів, про які пишуть казки, письменники, складають вірші поети, художники малюють картини, актори грають вистави. Цими дарами осені люблять ласувати і діти, і дорослі. Стиглі, соковиті, червонобокі, жовті, зелені, солодкі, кислі яблука та великі красені-гарбузи були героями заходу “Яблучно – гарбузовий розмай”.
       На свято завітала «яблучна королева» – Софія Андрейчук та «гарбузи» – Валентин Богдан та Іван Федчишин, яких оплесками радо зустріли в книгозбірні присутні. Цікаві факти про яблуко і гарбуз розказала завідувачка бібліотекою Марія Мельник, а пізніше провела «яблучну» вікторину.
     Гості не тільки милувались плодами, але й смакували їх, відгадували який сорт того чи іншого яблука вони скуштували, ділилися смачними рецептами приготування.
     Традиційним атрибутом свята стали різні «яблучні конкурси», один із них «Найдовша шкірка з яблука» - хто пригадає найбільше назв страв з яблук і гарбуза. Кожен озвучував свою улюблену страву: це пироги та печені яблучка з корицею, компот та джем, пастила та мармелад, яблучка мочені та шарлотка.
       Смачне чаювання з яблучними смаколиками і скриньки «гарного настрою» стали сюрпризом на завершення свята, а фотосесія з яблуками вдалася на славу! Було цікаво, пізнавально, весело і смачно!
    Свято закінчилося, залишилося лише побажати: «Так будьте здорові, живіть багато». Не дарма, відоме прислів’я говорить: «Яблуко на день – і лікар не потрібен».



















Немає коментарів:

Дописати коментар