неділю, 14 травня 2023 р.

Літературно – музична вітальня «Найсвятіше в світі слово - мати»

      День матері – одне із найбільш зворушливих свят, яке приходить до нас щороку, у другу неділю травня, коли сонце своїм промінням зігріває весняну землю, коли природа оживає і дарує свої неповторні барви. Все це нагадує, що настав час привітати найдорожчу людину у світі – 
матусю. Не треба приховувати в цей день добрих слів, не треба соромитися чистих сліз вдячності, а треба зібрати їх у щирий віночок подяки нашим матерям.
    Сьогодні в Гаврилівській центральній бібліотеці відбулась яскрава, цікава літературно – музична вітальня «Найсвятіше в світі слово - мати», яке підготувала завідувачка бібліотекою Марія Мельник. З уст дітей Яни Олійник, Василя Сідляра, Вероніки Гавкалюк, Інни Шуляк, Анастасії Приймак, Віталії Хабайлюк, Тетяни Воробець, Артема та Владислава Приймак, Івана Федчишина, Ігоря Хабайлюка лунали теплі, щирі та прекрасні слова вдячності і любові для найдорожчих у світі матерів - Матері Божої-Діви Марії, матері-неньці України, рідній матусі. Вели різні розмови про своїх мамусь. Вікторія Юрчак у формі і з муляжем зброї у руках декламувала вірш «Ти знаєш, мамо, а у нас війна!» і виконала пісню на скрипці «Рідна мати моя». Музичним сувеніром для мам, бабусь були пісні: «А ми дівчата з України» - Ірина та Наталія Грицяк, «Рідна мати моя» - Христина Хабайлюк.
      Свято Матері стало ще однією сходинкою до родинного єднання в бібліотеці, адже лунали з уст дітей теплі та щирі побажання для матусь та бабусь. Наші мами, як тепле ласкаве сонечко, яке щедро світить, зігріває і нічого не вимагає натомість. Хай вічно живуть наші мами, а ми, діти, завжди залишатимемося перед ними в боргу.
     Сьогодні Україна переживає важкі і трагічні часи. Триває війна з російським агресором на Сході нашої країни. Українські матері втрачають своїх дітей, жінки - чоловіків, діти – батьків. Наші славні захисники захищають кордони України, борячись із ворогом. Та ці лихі часи неодмінно минуть. І чудове материнське свято буде сповнене тільки радості, вдячності й тепла.
    Після закінчення свята завідувачка бібліотекою з своїми читачами - Яною Олійник та Володимиром Мельником відвідали матерів Галину Федорчак, Олександру Ткач, Галину Петрик наших ГЕРОЇВ Дмитра Ткача, Михайла Федорчака, Степана Петрика, які загинули від рук ворога-окупанта, привітавши їх зі святом.










Немає коментарів:

Дописати коментар