понеділок, 22 травня 2023 р.

Година мужності «Герої нескореної країни»

    23 травня – День Героїв, свято величі духу українських вояків – борців за волю України, символ незборимості Української Нації, передусім лицарів Київської Русі, козаків Гетьманської Доби, гайдамаків, опришків, січових стрільців, вояків Армії УНР, ОУН-УПА, а також героїв Небесної сотні та військових ЗСУ, які віддали свої життя у повномасштабній російсько-українській війні за свободу України.
     На знак пам’яті патріотів України в Гаврилівській центральній бібліотеці пройшла година мужності «Герої нескореної країни». Завідувачка бібліотекою Марія Мельник ознайомила присутніх з історією свята і наголосила, що День Героїв присвячений найкращим синам своєї Батьківщини, всім тим, хто віддав життя в боротьбі за рідну землю та її свободу і сьогодні захищає рідну Україну від російського окупанта.
     Ірина Грицяк з болем у серці декламувала вірш Галини Чик, який щойно вийшов з під пера «Нас захищають люди безстрашні», присвячений нашим ГЕРОЯМ. Читці Наталія Грицяк, Анна Грицяк, Оксана Іванишин, Марія Мазур читали щемливі до сліз вірші «Рідні, незламні, мужні, хоробрі», «Коли закінчиться війна», «Я дивлюсь на світлини бійців». На завершення заходу вшанували ГЕРОЇВ хвилиною мовчання.
                          





Немає коментарів:

Дописати коментар