вівторок, 25 квітня 2023 р.

"Чорнобиль...Трагедія...Наслідки..."

    На 37 років віддалилися ми від трагічного квітневого дня 1986 року. Страшна звістка сколихнула Україну. Чорною та гіркою увійшла ця дата в історію людства.
     У ці дні ми привертаємо увагу як української, так і світової громадськості до страждань людей, які зазнали і продовжують зазнавати дії радіації, — наших співвітчизників і жителів інших держав. Серед них і ті, хто захистив світ від страшної біди ціною свого здоров’я, а інколи й життя. Ми схиляємо перед ними голову.
    В Гаврилівській центральній бібліотеці відбувся круглий стіл «Чорнобиль… Трагедія… Наслідки…». Про причини катастрофи в Чорнобилі, її наслідки, про пожарників, які першими гасили пожежу, про трагічні події розповіла для присутніх завідувачка бібліотекою Марія Мельник. Анжеліка Хабайлюк виконала пісню "Не питай чому, в птаха так дивно підрізані крильця". Анна Грицяк, Віталія Хабайлюк, Яна Олійник, Анна та Тетяна Сідляр, Марія Мазур, Оксана Іванишин читали вірші, присвячені цій події, ділилися роздумами, а також переглянули книжкову виставку "Мужність і біль Чорнобиля". Хвилиною мовчання вшанували героїв-ліквідаторів, яких вже немає в живих.









Немає коментарів:

Дописати коментар