неділю, 22 січня 2023 р.

«Соборна країна навіки єдина»

    День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. Лише за умови політичної та економічної незалежності ми можемо претендувати на гідне місце України в світі. Лише сильна держава та сильна влада може убезпечити націю від служіння чужим інтересам. Ось чому ми зобов’язані плекати ідеал власної соборної держави й віддавати йому всі свої сили та здібності. Об’єднавча акція 1919 року залишила глибинний слід в історичній пам’яті українців. Сьогодні українцям знову приходиться боротися за свою єдність, захищати цілісність і суверенітет рідної країни.
   З нагоди цієї дати в Гаврилівській центральній бібліотеці відбулась година державності «Соборна країна навіки єдина». Під час заходу присутні дізналися про становлення і розвиток українського національного державотворення, про Акт Злуки, який був глибоко історично мотивований і спирався на споконвічну мрію українського народу про незалежну, соборну, національну державу, також, що день Соборності припадає на період великої радості від Різдва Христового, радості людини , що благоговіє перед таїною Спасіння, переживає чудо великого оновлення. Утвердження єдності народу у соборній державі, чуття великої родини як у далекому 1919, так і сьогодні завжди було і є чудом оновлення. 
   Влада Куєвда Софія Демчук, Анжеліка Хабайлюк декламували вірші "Єднаймося, брати-галичани", "Дзвони в Україні", "Україно, ти для мене диво". Музичні вітання «Це моя земля», «Україна – це ти» дарували Анжеліка Хабайлюк та Софія Демчук. Всі разом співали пісню "Ой у лузі червона калина" та колядували.







Немає коментарів:

Дописати коментар