вівторок, 31 січня 2023 р.

Розколяда в Переріслянській ТГ

    Місяць січень для кожного українця є особливо святковим. Ми урочисто відзначаємо дні Божого об'явлення: у таїнстві Різдва Христового Господь запрошує нас до Вифлеєму, щоб у простоті та покорі , як пастухи і мудреці, приступити до ясел, у яких Він об'являється світові як Дитя Еммануїл, що значить «з нами Бог», а у таїнстві Хрещення Господь запрошує нас на Йордан, де Ісус хреститься і об'являється світові на початку своєї привселюдної місії – провадити нас до Царства Божого.
   Цикл новорічно – різдвяних свят завершує розколяда, яка покликана не тільки відродити традиції, притаманні кожному населеному пункту і характерні саме для цього величного християнського свята, але й примножитм їх.
  29 січня в Цуцилівському Народному домі Переріслянської ТГ відбулись справжні різдвяні дива на всі смаки – колядки, щедрівки, театралізовані дійства. В такому дійстві з Маланкою взяла участь завідувачка Гаврилівською центральною бібліотекою Марія Мельник з своїми активними користувачами. Ролі виконували: Маланка – Іван Пилип'як, Василь – Валентина Сідляр, коза – Вероніка Андрусяк, дідо – Ірина Пилип'як, лікар – Олег Вельган, циган – Володимир Коваль, циганки – Світлана Макарська, Влада Куєвда, Мирослава Климюк, ангел – Анжеліка Хабайлюк, жінка – Марія Пилип'як, щедрувальники – Софія Демчук, Оксана Коваль. Сценка Маланки і Василя вдалася на славу. Присутні щиро сміялися, були задоволені, веселилися і зустрічали бурними аплодисментами.
  Під орудою музичного керівника Володимира Коваля звучали коляди у виконанні цих персонажів: "Сумний святий вечір", Тав у Бахмуті" та пісня «Коза» і «Ой чи є, чи нема пан господар дома».






Немає коментарів:

Дописати коментар