неділю, 6 листопада 2022 р.

Поетично-музичний коктейль "Звучи, наша мово, над світом крилато"

     9 листопада – День української писемності та мови. В Україні офіційно встановлений 1997 року Указом Президента, а святкуємо на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила та Мефодія.
     Гаврилівська центральна бібліотека не залишилася осторонь цієї події, провела поетично-музичний коктейль "Звучи, наша мово, над світом крилато". Ведучі Ірина та Анна Грицяк розповіли про мелодійну, ніжну, солов’їну мову. Казку про українську мову (інсценізація) артистично декламували: Артем Приймак (хлопчик), Віталія Хабайлюк (дівчинка), Оксана Іванишин (бабуся), Влада Куєвда (Мова), Яна Олійник (янголятко). Софія Демчук виконала пісню «Українська мова».
     Охочим надали можливість перевірити свої знання з української мови, в мовній вікторині «Яка чудова українська мова!»
      Присутні обговорювали питання мови і прийшли до висновку, що народ, держава, мова – це поняття не роздільні. Без мови немає народу, і , навпаки, без народу не існує мови.
     В книгозбірні представлена виставка – інсталяція «Веселкова наша мова», на якій є вишиті рушники, віночки, хліб, калина, прапор України, портрет Т.Г.Шевченка та різні вислови про мову.
     Завідувачка бібліотекою подякувала всім присутнім і сказала, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава. В умовах, які склалися в нашій країні, українська мова набула особливої ваги – вона стала символом миру і єднання нації. То ж любім, поважаймо та вдосконалюймо нашу мову, адже мова, як і Україна, — у нашому серці, і починається вона з кожного з нас.





Немає коментарів:

Дописати коментар