середу, 19 жовтня 2022 р.

Свято кухаря

     Щороку 20 жовтня кухарі всього світу приймають вітання на свою адресу в Міжнародний день кухаря, який був затверджений Всесвітньою асоціацією кухарів ще 2004 року. Вважається, ідею свята запропонував Білл Галлахер, вельмишановний президент Всесвітньої асоціації кулінарів.
     З нагоди такого свята завідувачка Гаврилівською центральною бібліотекою Марія Мельник організувала зустріч в ресторані «Гаразд» з найкращою кухаркою ресторану нашого села Марією Сідляр. Пані Марія пропрацювала 18 років в громадському харчуванні Надвірнянської райспоживспілки, 22 роки в Гаврилівському кафе «Клавдія» і вже третій рік створює кулінарні шедеври в ресторані «Гаразд». Завжди в творчому пошуку, охайна, уважна, відповідальна, акуратна фахівчиня. У неї багата уява, оскільки необхідно придумувати нові поєднання смаків, обмірковувати до найдрібніших деталей подачу кожної страви. Одним словом, кухар з великої букви.
   До свята готувалися всі присутні, адже всі ми кухарі і кулінари кожна у своєму домі. Тож принесли свої найулюбленіші страви і ділилися рецептом.
     Від шеф-кухаря подали фірмовий борщ з пампушками, який всім дуже сподобався, бо смакували із великим задоволенням. За столом відбувалась жвава розмова, обмінювались рецептами, корисними порадами і навіть дізнались секрети притотування фірмового борщу.
   Марія Мельник зробила виставку-десерт, де всі бажаючі мали можливість ознайомитись з книгами, записати цікаві рецепти і скуштували смаколик.
   Подякувала пані кухарці за смачні страви, подарувала квіти і побажала шедевральних страв, нових корисних рецептів, міцного здоров’я, Божого благословення і перемоги!
    Всі присутні щиро дякували організаторці за гарно проведене свято, а Марія Андрійович, яка приїхала з Надвірної з своїм чоловіком висловила слова подяки, бо направду була подивована, як гарно і вміло вміє організувати відпочинок для своїх краян Марія Василівна.
   Завідувачка раділа, що всім сподобалося свято, ще раз привітала всіх з Міжнародним днем кухаря, адже кухня — це мистецтво, а професійні кухарі — справжні віртуози!





Немає коментарів:

Дописати коментар