понеділок, 21 листопада 2022 р.

Година пам'яті «Народженні вмерти за Батьківщину - залишаються жити у віках»

     21 листопада, попри війну, Україна відзначає 9-ту річницю Революції Гідності та Свободи, на честь початку двох революції – Помаранчевої в 2004 і Євромайдану в 2013 р. Дев’ятий рік, відколи почались перші протистояння біля Українського Дому, то були початки революційних подій які пізніше переросли у визвольні змагання Української Нації. 
     Гасло цього року «Вистояли на Майдані – переможемо у війні»''. До цих історичних подій в Гаврилівській центральній бібліотеці організована розгорнута книжкова виставка-інсталяція ,,Україну не зламати'' та проведено годину пам'яті «Народженні вмерти за Батьківщину - залишаються жити у віках» з користувачами бібліотеки.
    Звучали вірші «Запалім серця для України», «Не зрадив», «Мама відправила сина», які декламували читці Ірина Грицяк, Анастасія Гуйванюк та пісня «Нас весна не там зустріла» у виконанні Іванни Одокій. Марія Мельник разом з активними користувачами бібліотеки та небайдужими жителями села поклали квіти до загиблих Героїв та хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні, воїнів АТО, захисників російсько-української війни.
    Революція Гідності нагадала нам Українцям, що ми є гідними нащадками наших Героїв які в різні роки віддали життя за волю та Незалежність України! Свобода варта того, щоб за неї боротися! І ми завжди пам’ятатимемо наших Героїв, які віддавали життя заради України та її свободи, ставши справжнім взірцем для наступних поколінь.
     Герої не вмирають!
     Слава Україні!
    





Немає коментарів:

Дописати коментар